Poročilo o opazovanju protesta 17. novembra 2021

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo v sredo, 17. novembra 2021, izvedli opazovanje protestov. Z opazovanjem smo pričeli ob 16.00 uri, ko se je na Trgu republike že zbralo večje število protestnikov in se je začel program protesta.


Protest je potekal večinoma mirno. Nekaj posameznih protestnic_kov je prihajalo do opazovalk in opazovalcev, nekateri so snemali, nekateri spraševali o naši vlogi,  nekateri so izražali nezadovoljstvo z nošenjem mask.

Navzočih je bilo večje število policistov (pred poslopji oblasti in v ozadju tudi v polni opremi), ki so večinoma ostajali ob robu dogajanja. Ob približno 17.55 so se protestniki_ce po Šubičevi ulici odpravili na Slovensko cesto, vendar je policija postavila kordon in protestike_ce preusmerila na Kongresni trg. Protestnice_ki so pot nadaljevali po Wolfovi, preko Prešernovega trga na Trubarjevo ulico in po Mali ulici do RTV-ja, kjer so se za kratek čas ustavili, potem pa pot nadaljevali po Kolodvorski do Trga OF in po Masarykovi do Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Tam so se kmalu policisti prestavili med oz. pred protestnike in od njih zahtevali, da se odstranijo s cestišča. Nekaj ljudi so popisali.

Čez nekaj časa so se protestniki_ce obrnili in vrnili nazaj po Kolodvorski na Pražakovo po Slovenski, Štefanovi in Beethovnovi, kjer je policija na križišču Cankarjeve in Beethovnove postavila kordon in onemogočila prehod proti Trgu republike. Protestniki_ce so se čez nekaj časa obrnili in nadaljevali pot po Cankarjevi in Slovenski mimo Drame do Trga republike. Nadaljevali so s programom.

Opazovanje smo zaključili ob 19.45, ko je na Trgu republike ostalo le še manjše število protestnic_kov in govornik.

V Pravni mreži za varstvo demokracije bomo z opazovanjem protestov nadaljevali.

Sledi nam na

DRUŽBENIH OMREŽJIH

Podpri

pravno mrežo

Prispevaj sredstva za delovanje PMVD.