Pravno
obvestilo

Lastnik spletnega mesta in spletne domene “pravna-mreza.si” je v imenu Pravne mreže za varstvo demokracije (PMVD) Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja, Parmova 20, 1000 Ljubljana; matična številka: 6468594000 (v nadaljevanju: DJND). Ostale organizacije, ki so del PMVD, so PIC - Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja, Zavod Open in Amnesty International Slovenija.

Uporabo spletne strani štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe spletne strani. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Pridružujemo si pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremenimo, tako da novo različico objavimo na spletni strani. Različica splošnih pogojev je razvidna iz datuma njihove zadnje spremembe, ki je zabeležena na dnu teh pogojev.

V primeru kakršnih koli nejasnosti se prosimo obrnite na katero od spodnjih kontaktnih možnosti.

vsi@danesjenovdan.si

+386 64 147 823 (vsak delovni dan od 10. do 16. ure)

Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja, Parmova ulica 20, 1000 Ljubljana


VSEBINE IN OMEJITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNEGA MESTA

Vsebine objavljene na spletnem mestu smo izdelali z najboljšim namenom obiskovalcem podati koristne in uporabne pravne informacije. Pri tem skušamo po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij. Pravni nasveti in obvestila so vezana na datum objave, zato priporočamo, da preverite, ali so informacije glede na morebitne spremembe zakonodaje še aktualne. Zaradi specifičnosti sodne prakse in konkretnih lastnosti posameznih primerov pravni nasveti in obvestila morda ne bodo pravilna za vsako splošno opisano situacijo.

Pridržujemo si pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Na spletnem mestu so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ne more vplivati in zato ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

Obiskovalci spletnega mesta uporabljajo informacije na spletnem mestu, izključno na lastno odgovornost. PMVD ne prevzema nikakršne odgovornosti o točnosti in pravilnosti na spletni strani objavljenih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletne strani nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin.

DONACIJE NA SPLETNEM MESTU

Načini doniranja

Enkratne donacije so lahko izvedene s plačilom prek plačilne kartice na spletu (preko sistema zagotavljanja plačil Braintree), preko storitve PayPal ali z nakazilom na TRR račun. Mesečne donacije so lahko izvedene prek plačilne kartice na spletu ali preko storitve PayPal.

Izvedba donacije

Po uspešni izvedbi donacije bo donator na svoj e-naslov prejel potrdilo o izvedeni donaciji.

SMS DONACIJE

Delovanje storitve SMS donacija omogočamo v sodelovanju z družbo A1, Telekom Slovenije, Telemach in T2.

Na spodnjih povezavah lahko dostopate do pogojev uporabe storitve za uporabnike:

VARNOST

Inštitut Danes je nov dan verjame, da je varnost kupcev in donatorjev izjemno pomembna. V ta namen je ponudnik implementiral 3-D Secure tehnologijo, ki poskrbi, da je nakup ali postopek doniranja še bolj varen.

3-D Secure je sistem, ki vključuje tehnične specifikacije in zahteve za izdajatelje kartic, uporabnike kartic ter trgovce oziroma ponudnike storitev. Na kratko, gre za dodatno metodo preverjanja pristnosti za transakcije s kreditnimi karticami, ki potekajo na spletu. Poleg tega, da se za zaščito informacij o plačilni kartici med prenosom preko spleta uporablja široko podprta spletna tehnologija za kodiranje Secure Socket Layer (SSL), 3-D Secure avtenticira vse vključene strani v transakciji ter zagotavlja zaščito pred zlonamerno uporabo kartice, kar pomeni, da je za vsako transakcijo preverjena identiteta vseh vpletenih v proces, imetnika plačilne kartice, trgovca (spletno prodajno mesto) in banke.

Tehnologija pripomore k varnosti na dveh ključnih korakih:

  • Preverjanje istovetnosti lastnika kartice: 3-D Secure po vnosu in potrditvi klasičnih kartičnih podatkov v dodatnem oknu zahteva tudi vpis enkratnega gesla, ki se ga uporabniku pošlje v SMS sporočilu. Transakcija bo potrjena in izvedena šele, ko bo vneseno geslo pravilno.
  • Preverjanje avtentičnosti spletnega mesta: 3-D Secure preverja spletna mesta ter zagotavlja njihovo avtentičnost ter varnost opravljenih transakcij.

Poleg 3-D Secure tehnologije za varnost transakcij skrbi tudi SSL certifikat: digitalno potrdilo, ki omogoča kodiranje podatkov med strežnikom in odjemalcem preko varnega (šifriranega oziroma kodiranega) protokola in s tem zagotavlja visoko stopnjo varnosti za komunikacijo.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Obdelovalec osebnih podatkov na spletnem mestu PMVD je Inštitut Danes je nov dan. Ostale organizacije, ki tvorijo PMVD nimajo dostop do osebnih podatkov obiskovalcev.

Inštitut Danes je nov dan je predan varovanju osebnih podatkov in transparentni rabi podatkov, da lahko uporabniki ter podporniki kar se da brez skrbi spremljajo ter podpirajo inštitutovo delo. Danes je nov dan se zavezuje, da bo podatke uporabljal v skladu z vsemi veljavnimi zakoni o varstvu osebnih podatkov.

Donacije

Prejemnik donacije bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila: ime in priimek za identifikacijo donatorja, elektronski naslov za komunikacijo z donatorjem, podatke plačilne kartice za izvedbo plačila. Ponudnik bo ime, elektronski naslov ter naslov hranil skladno z veljavno zakonodajo in ne več kot 1 leto. Ponudnik podatkov plačilne kartice ne hrani.

Donator se lahko prijavi, da bo prejemal sporočila od prejemnika donacije. V tem primeru prejemnik donacije hrani ime in elektronski naslov kupca do preklica prijave.

Podatki ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Za zagotavljanje plačila ponudnik posreduje podatke o plačilni kartici partnerju, ki upravlja s sistemom zagotavljanja plačil: Braintree, PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.

Prijava na novice PMVD

Uporabnikov e-naslov bo v primeru strinjanja uporabljen izključno za obveščanje o delovanju Pravne mreže ter njegovih aktivnostih. Uporabnikov e-naslov bo inštitut uporabljal za pošiljanje e-novic do prejetja odjave od prejemanja. E-naslova ne bo posredovan tretjim osebam, razen pogodbenim partnerjem, če je to potrebno za izvedbo distribucije e-novic. Uporabnikovi osebni podatki ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam. Uporabnik lahko kadar koli zahteva odjavo od prejemanja:

  • s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu ali
  • z vnosom e-naslova v polje za urejanje nastavitev e-pošte na našem spletnem mestu.

Ob odjavi bo inštitut uporabnikovo ime ter e-naslov trajno izbrisal iz svoje baze.

Vpogled v podatke

Uporabnik lahko zahteva izvoz in vpogled do osebnih podatkov, ki jih inštitut hrani o uporabniku, s posredovanjem pisne zahteve na e-naslov vsi@danesjenovdan.si. Osebni podatki so shranjeni v posebni aplikaciji, ki spoštuje zahteve zasebnosti ter si za najvišjo varnost hranjenih podatkov prizadeva z različnimi fizičnimi, tehničnimi in organizacijskimi ukrepi.

Ljubljana, 31. 1. 2022