Opazovanje
protestov

Kolaž elementov: kolesarski protest pred parlamentom, opazovalki protestov, oseba s povečevalnim steklom, grafični elementi.

Pravica do protesta, ki se uveljavlja skozi ustavno zagotovljeni pravici do mirnega zbiranja in svobode izražanja, je eden od temeljev delujoče demokratične družbe. Tudi zato v Pravni mreži za varstvo demokracije izvajamo monitoring protestov, s čimer skozi objektivno in nepristransko opazovanje, dokumentiranje in pripravo poročil prispevamo k zagotavljanju pravice do protesta. Vabljeni, da se nam pridružite: javite se za spremljanje protestov ali za dajanje takojšnjih pravnih nasvetov, če se za to pojavi potreba med protesti. 

Poročila

Poročilo o opazovanju shoda 15. april 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo izvedli opazovanje organiziranega javnega shoda, ki je potekal v petek 15. aprila 2022 v Ljubljani. 


Poročilo o opazovanju protesta 8. april 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo izvedli opazovanje protesta, ki je potekal v petek 8. aprila 2022 v Ljubljani. 


Poročilo o opazovanju protesta 6. april 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo izvedli opazovanje organiziranega protesta, ki je potekal v sredo 6. aprila 2022 v Ljubljani. 


Poročilo o opazovanju protesta 1. april 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo izvedli opazovanje protesta, ki je potekal v petek 1. aprila 2022 v Ljubljani. 


Poročilo o opazovanju protesta “Podnebni štrajk: Planet pred profit!”

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo izvedli opazovanje organiziranega protesta, ki je potekal v petek, 25. marca 2022, v Ljubljani, pod sloganom Podnebni štrajk: Planet pred profit! 


Poročilo o opazovanju protesta 25. marec 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo izvedli opazovanje protesta, ki je potekal v petek 25. marca 2022 v Ljubljani. 


Poročilo o opazovanju protesta 18. marca 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo v petek, 18. marca 2022, ponovno izvedli opazovanje protesta.


Poročilo o opazovanju protesta 11. marca 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo v petek, 11. marca 2022, ponovno izvedli opazovanje protesta.


Poročilo o opazovanju protesta 8. marec 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo izvedli opazovanje organiziranega  protesta, ki je potekal v torek 8. marca 2022 v Ljubljani.


Poročilo o opazovanju protesta 2. marec 2022

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo izvedli opazovanje organiziranega protesta, ki je potekal v sredo 2. marca 2022 v Ljubljani. Monitoring je izvedlo 6 opazovalk in opazovalcev. 


Prijavi se na

novice PMVD

Hvala!
Ups, nekaj je šlo narobe.

Podpri

pravno mrežo

Prispevaj sredstva za delovanje PMVD.