Pojasnilo glede navedb voditeljice oddaje Odmevi

Odziv

V torek, 9. marca je bil v oddaji Odmevi gost minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Glede dela pogovora, ki omenja delovanje Pravne mreže za varstvo demokracije, podajamo naslednje pojasnilo.

Gospa Rosvita Pesek je ministru Hojsu zastavila vprašanje v obliki trditve: »Danes so se v pravni mreži zelo ostro odzvali na vaše besede, ko ste rekli, da protesti niso prepovedani. Oni trdijo, da lažete, ker še zmeraj velja vaš odlok, uveden naj bi bil oktobra, ki pravi: Začasno so prepovedane vse prireditve, shodi, poroke in verski obredi.«

V zvezi s tem želimo opozoriti, da nismo trdili, da minister laže, ampak smo zapisali, da ministrove izjave ne držijo, natančneje:

  • v sporočilu za javnost, ki je objavljeno tudi na spletni strani: “Izjave ministra ne držijo.”,
  • v zapisu na omrežju facebook: “To seveda ne drži – niti na papirju niti v praksi. Kaj je res?
  • v zapisu na omrežju twitter: “Trditve ministra Hojsa, da prijavljeni protesti niso prepovedani, ne držijo.

Zakaj je to za nas pomembno? Ker spodbujamo spoštljivo raven dialoga tudi s tistimi, s katerimi se ne strinjamo in opozarjamo na njihove napačne in/ali neresnične navedbe. Očitek, da nekdo "laže" sega na polje subjektivne ocene moralnih kvalitet ljudi, s katerimi se pravna mreža ne ukvarja. Pravna mreža si prizadeva delovati na podlagi dejstev in strokovnih znanj in pri svojih odzivih navaja tisto, kar lahko podpre z dokazi.

Sledi nam na

DRUŽBENIH OMREŽJIH

Podpri

pravno mrežo

Prispevaj sredstva za delovanje PMVD.