Poročilo o opazovanju protesta 2. julija 2021

V Pravni mreži za varstvo demokracije smo v petek, 2 . julija, v Ljubljani izvedli šesto opazovanje protesta, tako imenovane protestne skupščine.


Protestnice_ki so se zbrali na Trgu republike, kjer so se po uvodu razdelile_i v manjše skupine za razprave o družbenih vprašanjih.

Protestno dogajanje je ves čas spremljala skupina okoli petih oseb, dva v rumenih jopičih z napisom PRESS NTA. Slednja sta se protestnikom ob več priložnostih predstavljala kot novinarja in jim vztrajno zastavljala vprašanja. S tem sta odvračala pozornost od dogajanja na protestu; veliko ljudem, ki sta jim zastavljala vprašanja, je bilo ob tem vidno neprijetno in so to po lastnih besedah dojemali kot nadlegovanje ter so se umikali. Skupino, ki je imela svoje varnostnike, je ves čas spremljala tudi skupina policistov.

Naših pet opazovalk_cev je opazilo, da je bilo na dogodku sicer navzoče večje število policistk_ov, ki so spremljali dogajanje.

Potekalo je tudi snemanje protestnega dogajanja, kar je policija napovedala, a obvestilo ni bilo dobro slišno.

Opazovanje, ki smo ga tokrat izvedli že šestič, smo končali ob 21. uri, ko se je protest končal. V Pravni mreži za varstvo demokracije bomo z opazovanjem nadaljevali.

Sledi nam na

DRUŽBENIH OMREŽJIH

Podpri

pravno mrežo

Prispevaj sredstva za delovanje PMVD.